Gun je voeten de beste zorg

Bij Van Camp Schoenen-Fashion-Outdoor gaan we voor lekker lopen, iedere dag. Daarom vind je bij ons niet alleen een goed advies in de winkel, maar ook de gespecialiseerde hulp van onze meester-schoenmaker, registerpodologen en medisch pedicure. Zij helpen je onder andere met voetbehandelingen, schoenaanpassingen, het aanmeten en vervaardigen van steunzolen, afwikkelvoorzieningen en voetbehandelingen.

Afspraak maken? 

Wil je een afspraak maken met onze register-podologen? Bel ons op 0318 - 482520. Voor het maken van een afspraak met onze medisch pedicure Jetty Lagerweij kun je bellen naar 06 - 20586803. De afspraak kan gemaakt worden zonder een verwijzing van de (huis)arts.

Wanneer kun je bij onze afdeling Voetzorg terecht? 

Ervaar je klachten aan je voeten, zoals hielspoor, hielpijn, doorgezakte voeten, bewegingsbeperking van de grote teen (hallux rigidus), een grote knobbel aan de zijkant van je grote teen (hallux valgus), een hamerteen, een klapvoet, een peesplaatontsteking (fasciitis plantaris), vermoeide voeten, voorvoetklachten, eeltvorming, beenlengteverschil of likdoorns? Dan helpen onze specialisten van de afdeling Voetzorg je graag verder! Bovendien kunnen onze podologen je ook helpen bij pijnklachten en/of houdingsklachten op andere plekken in het lichaam, die veroorzaakt worden door een verkeerde voetstand. Hierbij kun je denken aan kniepijn, heupklachten, (lage) rugpijn en nekpijn. 

Wie doet wat? 

Bij Van Camp Schoenen-Fashion-Outdoor bieden we drie disciplines binnen de voetzorg: onze meester-schoenmaker, onze registerpodologen en onze medisch pedicure. Ieder heeft zijn eigen specialisme. Zo helpt onze schoenmaker je verder met aanpassingen aan je schoenen, reparaties, het volledig op maat vervaardigen van schoenen en afwikkelvoorzieningen.  

De registerpodoloog herkent en behandelt klachten aan je voeten en houding die te maken hebben met de stand van je voeten. Daarnaast heeft hij specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes, en van (risico's bij) de kindervoet in de groei. De voet staat daarbij niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals je knieën, heupen, rug en nek. Omdat schoen en zool een eenheid dienen te vormen met je voet, is de registerpodoloog ook een schoenspecialist. Onze registerpodologen zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie Stichting LOOP en staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van KABIZ. Lees hier meer over de vergoedingen van de behandelingen door de register-podologen.

Onze medisch pedicure Jetty Lagerweij verzorgt nagels en de nagelomgeving, verwijdert overtollig eelt en likdoorns. Ook behandelt zij kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Behalve met het behandelen van voetproblemen houdt Jetty zich ook bezig met het verzorgen van je voeten met een cosmetische behandeling. Daarnaast kan zij ook de voeten van personen met risicovoeten behandelen. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten, bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen. Jetty is gediplomeerd medisch pedicure en aangesloten bij branchevereniging ProVoet.

Onderzoek en behandeling 

Het onderzoek en de behandelingen van onze voetspecialisten zijn afhankelijk van de klachten die je ervaart en de reden dat je bij onze specialisten komt. Bij alle specialisten kun je uiteraard rekenen op een zorgvuldig onderzoek om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Daarbij maken we indien nodig gebruik van professionele en moderne meetapparatuur, zoals 2D-voetscanners en voetspiegels. Wil je meer weten over je behandeling? Neem gerust contact met ons op! 

Verwijzingen en vergoedingen 

Je kunt bij de registerpodoloog terecht met of zonder verwijzing van je huisarts of specialist. Sommige verzekeraars vragen een verwijzing om voor vergoeding in aanmerking te komen. Los van de vraag of verwijzing nodig is, werkt de registerpodoloog graag samen met andere zorgverleners en zal hij indien gewenst een rapportage voor je huisarts verzorgen. Bekijk hier of je een vergoeding krijgt vanuit je verzekeraar voor de podologie.

Voor de medisch pedicure geldt ook dat je zonder verwijzing terechtkunt. Heb je diabetes, reuma of een andere medische aandoening? Dan is een verwijzing van je behandelend (huis)arts wel noodzakelijk. Zonder deze verwijzing krijg je geen vergoeding van je zorgverzekeraar. Lees hier meer over de vergoedingen van de behandelingen door de medisch pedicure.

Klachtenwijzer

Heb je klachten aan voet, enkel of onderbeen? De aard van deze klachten en achterliggende oorzaken kunnen soms behoorlijk complex zijn. Daarom hebben wij een overzichtelijke klachtenwijzer voor je samengesteld. Daarin vind je meer informatie én tips om van deze klachten af te komen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Naar de klachtenwijzer

Werkschoenen

Steunzolen voor in werk(veiligheids)schoenen. Heb je behoefte aan beter staan en lopen in de werk(veiligheids)schoenen?  Bij ons in de praktijk kan je terecht voor podologische zolen die goed aansluiten in de veiligheidsschoenen. Deze zolen helpen o.a. bij hiel- ,voorvoet, knie- en houdingsklachten.

naar de podologie werkschoenen
1.000m2 schoenmode en kleding

1.000m2 schoenmode en kleding

Dé wandelschoenen <br> specialist van Midden-Nederland

Dé wandelschoenen
specialist van Midden-Nederland

Persoonlijk en <br> deskundig advies

Persoonlijk en
deskundig advies

De beste voetzorg <br> in eigen huis

De beste voetzorg
in eigen huis

Gratis parkeren

Gratis parkeren